VVD stelt vragen over ongelukken Hannie Schaftlaan - Mosstraat

Op donderdag 28 januari vond er weer een ongeluk plaats op de kruising tussen de Hannie Schaftlaan en de Mosstraat. Er zijn de afgelopen jaren al vaak ongelukken op dit kruispunt gebeurd. BN De Stem heeft op internet daar een overzicht van gepubliceerd. Bij deze ongevallen moesten regelmatig personen gewond afgevoerd worden naar een ziekenhuis. Ook in de raad is dit onderwerp regelmatig aan de orde geweest. Helaas hebben de genomen maatregelen nog niet tot effect geleid. In twee maanden tijd hebben zich twee ongelukken voorgedaan. Daarom hebben wij de volgende vragen gesteld aan het college van B&W.

1) Is het overzicht van ongevallen op dit kruispunt in BN De Stem volledig? Zo nee, kunt u een volledig overzicht geven van ongevallen op dit kruispunt?

2) Hoe beoordeelt u de reeds genomen maatregelen op dit kruispunt?

3) In bovenstaand artikel worden door collega-raadslid De Bruijn van Gemeentebelang twee suggesties gedaan. Hij geeft aan: “Bij de Mosstraat - OOR (Oostelijk Onsluitings Route) kan net zoals verderop en verhoogde kruising komen, of mogelijk het opschuiven van de bebouwde kom (30km/zone) met brede fietspaden op de Mosstraat.” Hoe beoordeelt u deze suggesties?

4) Welke alternatieven zijn er  in uw ogen mogelijk om ongelukken op dit kruispunt te voorkomen?

5) Wilt u deze vragen uiterlijk 10 februari 2016 beantwoorden?