Gratis Wifi in sporthal en zwembad door VVD

Op woensdag 9 maart besprak de raadscommissie Samenleving de voortgang van het project sporthal-zwembad. Doel van dit project is om een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal te bouwen in Rijen. Op verzoek van de VVD wordt de Wifi in de nieuwe sporthal en het nieuwe zwembad gratis. Ook komt er een buitenterras aan de kant van Den Butter.

Raadslid David Vermorken over het project: “De VVD Gilze en Rijen is voor de bouw van een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad. Graag hadden we dit gebouw op een andere locatie gezien, maar de raad heeft inmiddels besloten de locatie Den Butter te kiezen. Daarom hebben wij ons gericht op een goede invulling van sporthal en zwembad en een goede inpassing in de omgeving.”

Inmiddels zijn er hele boekwerken geschreven over dit project. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het bouwen van zo’n nieuw sportgebouw. David Vermorken daarover: “Op veel punten is er overeenstemming tussen de diverse politieke partijen. Maar uiteraard zijn er ook verschillen. Zo vinden wij het bijvoorbeeld belangrijk dat er gratis Wifi is voor de bezoekers en de verenigingen. Als gemeente betalen we namelijk ook voor de aanleg van dit draadloze internet. En we zien dat veel sportvereniging ook online hun scores door moeten of kunnen geven tegenwoordig. Dat mag niet leiden tot extra kosten voor de verenigingen “.

Ook worden er op verzoek van de VVD laadpalen voor elektrische auto’s opgenomen in het programma van eisen. “Er zijn steeds meer elektrische auto’s. Voor de VVD is het belangrijk dat het nieuwe complex ook met de auto goed bereikbaar is, ook voor de tegenstanders van onze Rijense sportclubs die met elektrische auto’s uit andere plaatsen komen. Laadpalen zijn daarom heel logisch” aldus David Vermorken.

Ook hoorden wij van binnensporters vaak de wens om als het lekker weer is ook na de wedstrijd nog buiten even na te praten en een drankje te doen. In het huidige sportcafé is dat niet mogelijk. Op ons verzoek wordt dit in de nieuwe sporthal wel mogelijk. Maar wel aan de kant van het parkeerterrein om mogelijke overlast in de woonwijk Vliegende Vennen zo veel mogelijk te beperken.

Helaas hebben wij op één punt (nog) geen succes kunnen behalen. In de Margriethal zijn elektronische scoreborden aanwezig. Voor onder andere Basketbalclub Migliore en de zaalvoetbal is zo’n bord belangrijk om de sport goed te kunnen beoefenen. Het college wil de komst van minimaal één zo’n scorebord in de nieuwe hal niet toezeggen. Wij komen daar op 29 maart in de raadsvergadering zeker op terug. Ook moet er dan meer duidelijkheid komen over de sponsormogelijkheden die binnensportverenigingen straks hebben in de nieuwe sporthal.