Maak van het gat van Rijen, hét hart van Rijen

De VVD Gilze en Rijen wil dat Rijen een mooi centrum krijgt. Het lelijke gat aan het Wilhelminaplein is alle inwoners van Rijen een doorn in het oog. Fractievoorzitter Hans Rutten: “Al ruim tien jaar staat het centrum stil. Wij willen een echt centrum maken van dit gat in Rijen: hét hart van Rijen.”

De ontwikkeling van het Centrum in Rijen is inmiddels een echt hoofdpijndossier. Al jaren wordt er over gepraat, maar door de economische teruggang zo’n 8 jaar geleden, ontbrak een haalbaar plan steeds. Fractievoorzitter Hans Rutten pleitte daarom in 2014 al voor een tijdelijke invulling van het Wilhelminaplein:

“Een lelijk braakliggend terrein centraal in ons dorp. Dat wil echt helemaal niemand. Gelukkig liggen er nu tijdelijke parkeerplaatsen. Het is echter de hoogste tijd voor een definitieve oplossing. Het is tijd voor een hart van Rijen”

In de commissie Ruimte halverwege april werd zo’n oplossing besproken. Het ging om een eerste aanzet. Dit nieuwe plan zorgt voor een winkelgebouw met appartementen aan de oostkant. Er ontstaat dan een mooi besloten plein. Een ideale ruimte voor terrassen, evenementen en ontmoeting.

“Over een deel van het plan hebben wij echter onze grote twijfels. De weg die volgens de wethouder dwars over het plein moet blijven liggen. Als VVD hebben wij altijd gezegd dat een goed centrum alleen samen gaat met een goede oplossing voor die belangrijke weg in Rijen. In de plannen die nu gelden, wordt daarom ook de weg achter om het nieuw te bouwen centrumdeel neergelegd. In de nieuwe plannen wil de wethouder dit echter laten vallen.“

De VVD Gilze en Rijen wil een veilig centrum in Rijen. Of dat lukt zonder de weg te verplaatsen, is voor ons een grote vraag. Hans Rutten:

“Het is aan de wethouder om er voor te zorgen dat we een mooi, gezellig en veilig centrum in Rijen krijgen. Hij moet met een realistisch plan komen dat aan deze voorwaarden voldoet. Want hét hart van Rijen, dat bouw je niet voor een paar jaar. Dus dat moet gewoon goed zijn.“