Gemeenteraad treedt niet op tegen overlast in straten en buurten

De VVD Gilze en Rijen heeft zich tijdens de begrotingsbehandeling hard gemaakt voor een harde aanpak van overlast in de straten en buurten in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Helaas willen de overige partijen hier niet tegen optreden.

De VVD-fractie krijgt steeds meer klachten over overlast. Het gaat dan soms om kleine dingen als zwerfvuil of hondenpoep. Maar soms gaat het ook over zaken als geluidsoverlast of hangoverlast. Allemaal vormen van overlast die het voor mensen minder fijn maken om in hun eigen buurt te wonen. Soms leidt dit zelfs tot een gevoel van onveiligheid in je eigen huis.

Wat de VVD betreft moet daar hard tegen opgetreden worden. Want als mensen zich niet houden aan de afspraken die we met elkaar hebben, moeten ze daar op aangesproken worden. De gemeente heeft hierin een belangrijke rol. De coalitie heeft echter de keuze gemaakt om in 2016 nog minder toezicht te gaan houden in onze buurten en straten.

De VVD Gilze en Rijen wil juist dat er meer toezicht gehouden wordt. Daarom hadden wij een voorstel ingediend om hier meer geld voor uit te trekken. We waren dan ook positief verrast toen tijdens het debat in de gemeenteraad de burgemeester ons voorstel omarmde.

Helaas werd ons voorstel door de coalitie van Kern’75, Gemeentebelang en het CDA weggestemd. Ook de PvdA stemde tegen. De VVD Gilze en Rijen vindt dat deze vier partijen een duidelijk signaal afgeven. Want waar je woont, mag er wat deze vier partijen betreft overlast zijn. Men kijkt liever weg, dan dat men overlast aanpakt. De VVD-fractie is hier teleurgesteld over, maar zal niet schromen om de bestrijding van overlast op de agenda te blijven zetten!

Heeft u vragen of opmerkingen, of zijn er zaken die u bezig houden, of kunnen wij wat doen om knelpunten of overlast in uw buurt aan te pakken?  Neem contact met ons op! Fractievoorzitter Hans Rutten is bereikbaar op 06-22956693 of via hansrutten59@ziggo.nl en raadslid David Vermorken op 06-14317402 of via mail@davidvermorken.nl. U kunt ook kijken op onze website www.vvdgilzerijen.nl of ons bereiken via Facebook of Twitter.