Mondelinge vragen over kruispunt Alphenseweg-Langenbergseweg (N260)

In de raad van 3 mei jongstleden is besloten om met een aanvullend krediet de kruising Alphenseweg en Langenbergseweg (N260) aan te pakken. Naar aanleiding van dat raadsbesluit heeft de heer P. Schets namens de buurtverenigingen “de Kerkuilen”en “Steenovia” een brief ingestuurd waar ernstige bezwaren en zorgen worden geuit met de aanpassing van deze kruising. Naar aanleiding van deze brief en enkele recente ontwikkelingen heeft de VVD de volgende vragen gesteld in de raadsvergadering van 13 juni. Ook hebben we vragen gesteld over de veiligheid van het kruispunt.

1) Zijn in de voorbereiding van deze verkeerskundige aanpassing de omwonenden gehoord over de nieuwe plannen en de effecten die dit heeft op hun leefomgeving? Zo ja, hoe is dit proces verlopen. Zo nee, waarom is dit nagelaten?

2) Is het college bereid om de voorbereidingen en de uitvoering van de werkzaamheden op dit moment te stoppen zodat er ruimte is om alsnog met de buurtschappen in gesprek te gaan en te onderzoeken  welke oplossingen er zijn? Zo nee, waarom niet?

Helaas zijn we zeer recent ook opgeschrikt door een tragisch dodelijk ongeval op deze kruising. Naar aanleiding van dit ongeval hebben we van meerdere kanten, onder meer van inwoners van Alphen, zorgen gehoord over de oversteek voor langzaam verkeer op dit kruispunt.  Dit wordt als onveilig ervaren.

3) Bent u bereid om de huidige plannen voor de aanpak van dit kruispunt nogmaals door een verkeersdeskundige te laten bekijken om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn die de veiligheid voor langzaam verkeer vergroten? Zo nee, waarom niet?

4) Bent u bereid hierbij, wanneer bekend, ook de resultaten van de ongevallenanalyse van het tragische ongeval te betrekken? Zo nee, waarom niet?