Bart van Enschot

Bart is sinds enige tijd actief bij de VVD Gilze en Rijen en sinds 2022 raadslid: “Ik ben 67 jaar geleden geboren in Gilze en heb hier nagenoeg mijn hele leven gewoond. Hierdoor ken ik de gemeente goed en ben ik begaan met het wel en wee van onze vier dorpen.” 

Bart heeft altijd een ondernemende insteek: “Ik ben opgegroeid in een echte ondernemersfamilie en ben later ook altijd in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Hieruit heb ik geleerd dat ondernemen, initiatief nemen en actief bezig zijn de basis vormt voor onze samenleving. Hier komen nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen uit voort die nodig zijn voor onze toekomst. Ik heb veel respect voor mensen die door het tonen van initiatief en durf bijdragen aan versterking van onze samenleving. Dit mag en moet ook beloond worden”.

Deze ondernemende houding ziet Bart ook terug bij de VVD Gilze en Rijen: “Ik ben lid geworden van de VVD Gilze en Rijen omdat ik deze ondernemende houding hier ook lokaal terugzie. Ik wil niet alleen aan de kant blijven staan en roepen hoe dingen anders hadden gemoeten. Ik wil het gesprek aangaan met de inwoners van onze vier dorpen om onze gemeente nog beter te maken.””

Bart ziet ook genoeg uitdagingen om zich de komende jaren voor in te zetten: “We moeten met elkaar werken aan de energietransitie. Maar dat moet de overheid niet eenzijdig opleggen. Dit moet haalbaar en betaalbaar zijn voor alle inwoners van onze vier dorpen. En één van de belangrijkste prioriteiten is het bouwen van een grote diversiteit aan nieuwe woningen voor de inwoners van onze vier dorpen. Op deze manier blijft Gilze en Rijen goed en wordt het beter.”

Bart is lid van de raadscommissie Ruimte.

U kunt Bart mailen via bartvanenschot@home.nl of bellen op 06-11910022.