Tim Kusters

Mijn naam is Tim Kusters, 31 jaar en ik woon samen met mijn dochter in het mooie Gilze. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. De meeste mensen kennen mij als eigenaar van restaurant ‘De Huyskamer’ in Gilze. Ook ben ik mede-eigenaar van het gelijknamige restaurant in Esbeek. Naast hard werken vind ik het heerlijk om tijd door te brengen met mijn dochter Evie.

Tim is sinds 2022 lid van de commissie samenleving. "Ik vind het belangrijk dat onze gemeente een prettige woon-, werk- en leef gemeente blijft voor iedereen. Dat wij ons prettig en veilig voelen op straat. Dat onze kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op gebied van sport, cultuur en onderwijs en dat er voldoende vermaak is voor alle leeftijden. Dat we mogen wonen in een gemeente waar we trots op kunnen zijn. Waar het leven goed is voor inwoners, ondernemers en toeristen. Bovenal vind ik dat de gemeente er voor óns is, niet andersom. De gemeente doet het goed wanneer wij als inwoners niet hoeven te klagen over onveilige situaties of over bijvoorbeeld slecht onderhouden wegen. Ik geloof in een gemeente die er voor ons is als je ze nodig hebt, maar die je niet lastig valt met onnodige regeltjes.”

Daarnaast wil Tim zich inzetten voor de ondernemers. Voor de keiharde werkers die onze economie overeind houden. “Na de Coronacrisis is er nog een lange weg te gaan richting economisch herstel. Hierin moeten we onze ondernemers ondersteunen. Het zijn de lokale ondernemers die zorgen voor werkgelegenheid. Diezelfde ondernemers zorgen ook dat de jaarlijkse Sinterklaasintocht mogelijk is, dat we openbaar carnaval kunnen vieren en dat de straten mooi verlicht zijn tijdens de Kerst. Ik vind dat we moeten blijven investeren in de lokale economie. Daarmee zorgen we er voor dat onze dorpen levendig blijven en dat mensen een baan hebben.”