Mart Gosens

Op plek 8 van de kandidatenlijst van de VVD Gilze en Rijen staat Mart Gosens uit Gilze. Hij is getrouwd met Tonny, vader van twee kinderen en opa van 1 kleinkind. Mart: “Van huis uit ben ik vollegrondstuinder. Daarnaast kunnen velen mij nog herkennen als taxichauffeur.  Tegenwoordig run ik Paardenpension De Zwing in Gilze.” Mart draait al jaren mee binnen de VVD Gilze en Rijen en in de fractie van de VVD in Waterschap Brabantse Delta.

Vanaf eind januari wordt Mart ook lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Brabantse Delta. Mart: “Goed waterbeheer tegen een lage prijs is enorm belangrijk voor veel agrarische ondernemers in het buitengebied. En het aantal regels moet minder. Daar ga ik me de komende jaren voor inzetten in het Waterschapsbestuur.”

Maar ook voor Gilze en Rijen heeft Mart ambitie. Daarom staat hij ook op de kandidatenlijst van de VVD Gilze en Rijen. “Ik wil er zijn voor de inwoners van alle vier dorpen. Maar zeker ook voor de mensen in het buitengebied, waar ik zelf ook woon.”

“De VVD Gilze en Rijen heeft veel oog voor de agrarische sector,” aldus Mart: “De sector moet kunnen blijven groeien en niet onnodig beperkt worden, zoals de provincie bijvoorbeeld onterecht doet. En wij vinden dat ondernemers in het buitengebied ruimte moeten krijgen voor nevenactiviteiten die passen in de omgeving.”

Ook voor de gezondheidszorg in Gilze heeft Mart zich altijd sterk gemaakt: “Wethouder Willem Starreveld wilde gezondheidscentrum De Flair verplaatsen naar het centrumplan van Gilze. Terwijl De Flair daar gewoon goed zit en moet blijven zitten. De VVD Gilze en Rijen heeft daar de afgelopen jaren voor gezorgd. Nu komt zelfs het consultatiebureau er nog bij ook!.”

Mart is betrokken bij de fractie als lid van de raadscommissie Samenleving.