Adri Schelfhorst

Op plek 6 van de kandidatenlijst van de VVD Gilze en Rijen staat de 64-jarige, halve Schot en halve Tukker Adri Schelfhorst uit Rijen. Adri: “Ik ben zo’n 40 jaar geleden naar Rijen gekomen om te gaan werken bij “dun” Ericsson. Ondanks enige taalachterstand (Twents), ben ik toch vlot opgenomen in de Rijense gemeenschap. Ik ben 33 jaar getrouwd ben met Lianne, een echte Rijense. En als vader van twee kinderen en opa van drie kleinkinderen ben ik inmiddels Brabander geworden. In mijn spaarzame vrije tijd speel en scheids ik bij Volleybalvereniging CSS in Rijen. Bovendien help ik familie en vrienden met alle voorkomende computerproblemen.”

“Na mijn Ericssontijd heb ik een aantal jaren gewerkt als ZZP-er. Ik was  opleider in de ICT en Telecom, tot de crisis begon. Momenteel werk ik als examen-surveillant op de Universiteit van Tilburg. Dat is niet fulltime, dus heb ik veel tijd over voor vrijwilligerswerk. Zo ben ik betrokken bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), het Repaircafe, Buurtpreventie, Coderdojo en sinds 3 jaar bij de VVD.”  Adri is dus erg actief als vrijwilliger.

“De afgelopen jaren heb ik mijzelf steeds afgevraagd en verbaasd waarom politieke aangelegenheden zijn zoals ze zijn. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd dat ik mij 3 jaar geleden heb aangemeld bij mijn favoriete partij de VVD, en nu actief ben als commissielid middelen. Deze commissie gaat o.a. over de gemeentefinanciën en veiligheid. Daar zetten we ons als VVD in voor lage lasten. Zo willen we bijvoorbeeld de hondenbelasting afschaffen.”

Adri heeft zich ook steeds ingezet voor het park Wolfsweide: “De gemeente heeft na jaren aandringen door de VVD eindelijk maatregelen genomen om de waterkwaliteit te verbeteren. Het gaat de goede kant op, maar we zijn er nog niet."

Adri is lid van de raadscommissie Middelen.

Adri kunt u mailen via adri.schelfhorst@planet.nl of bellen op 06-50296851.