Hans van Nistelrooij

De 66-jarige Hans van Nistelrooij staat op plaats 3 van de VVD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Hans: “Ik ben getrouwd met Marjan en trotse vader van Margot en Annemarie. Sinds 2015 ben ik met pensioen. Daarvoor werkte ik veel in India, China en Amerika aan nieuwe innovaties en het ontwikkelen van nieuwe bedrijven. In mijn vrije tijd reis ik graag met Marjan naar verre bestemmingen, lees ik graag en speel ik golf.” 

Hans is sinds enkele jaren actief bij de VVD Gilze en Rijen: “Sinds mijn pensionering heb ik meer tijd om me in te zetten voor de inwoners van onze vier dorpen. Daarom ben ik actief geworden bij de VVD Gilze en Rijen. De afgelopen jaren heb ik me  als commissielid Samenleving ingezet voor effectieve armoedebestrijding en een sociale zekerheid die mensen aan het werk krijgt.”

Hans is ook al jaren lid van de Heliwerkgroep Grote Spie. “Met het ontwerp-luchthavenbesluit kan Defensie straks veel meer vliegen over onze vier dorpen. Dat moeten we niet willen. Vanuit de Heliwerkgroep en vanuit de VVD Gilze en Rijen zet ik me daar voor in.” Hans helpt de gemeente actief bij het opstellen van haar zienswijze op het voorgenomen luchthavenbesluit.

Een van de andere prioriteiten voor Hans de komende jaren is werk maken van de dorpscentra: “In Gilze en Rijen moet nu snel een echt centrum staan. In Rijen met een autovrij Wilhelminaplein. En in beide dorpen met starterswoningen en grotere appartementen. Want niet alle senioren willen meteen kleiner wonen als ze gelijkvloers willen gaan wonen.”

Hans is lid van de raadscommissie Samenleving en van de raadscommissie Middelen.

Hans kunt u mailen via h.van.nistelrooij@ziggo.nl of bellen op 06-20423087.