Aanvullende vragen VVD over atletiekbaan Rijen

Op 1 april hebben we in de commissie Samenleving een goed en sereen debat gehad over de kostenoverschrijding bij de aanleg van de atletiekbaan in Rijen. Daarbij gaven alle partijen aan dat het belangrijk is dat alle feiten boven tafel komen.

De wethouder beschikte daarom tijdens de commissievergadering nog niet over deze informatie. De verbazing van onze fractie was groot toen wij op 2 april, de dag na de commissievergadering, de heer Von Meijenfeldt namens Spiridon in BN/DeStem hoorden zeggen dat het om een groot bedrag gaat dat de gemeente dient te betalen en dat daarnaast het totaal bedrag lager is dan het college aangeeft. Blijkbaar is alle informatie dus wel bekend bij Spiridon, maar weigert men om een of andere reden die te delen met de gemeente. Terwijl dat nu toch echt dient te gebeuren. De VVD is daarover zeer verbaasd. Daarom hebben wij aanvullende extra vragen gesteld aan het college:

Omdat het op dit moment voor ons onmogelijk is om direct Spiridon over dit onderwerp te bevragen, heeft de VVD Gilze en Rijen heeft de volgende vragen aan het College van B&W:
1) Is het College het met de VVD Gilze en Rijen eens dat het bijzonder vreemd is dat er door Spiridon wel duidelijkheid gegeven kan worden aan BN/DeStem, maar niet aan de gemeente? Zo nee, waarom niet?

2)
Is er na de publicatie in BN/DeStem van 2 april nog vertrouwen van het College in Spiridon dat de benodigde informatie daadwerkelijk overgedragen zal worden?

De overeenkomst met CSC is namens de gemeente getekend door de Burgemeester. Naast voorzitter van het College van B&W is de Burgemeester ook voorzitter van de Raad. In dat kader heeft de VVD-fractie de volgende vraag aan de Burgemeester:
3) Is er onderzocht of het optreden van de heer Von Meijenfeldt als projectleider en gesprekspartner namens Spiridon in dit geval niet strijdig is met onder meer het bepaalde in artikel 15 van de gemeentewet en aanverwante artikelen? Zo nee, is de burgemeester bereidt dit alsnog te doen, eventueel door het inwinnen van onafhankelijk advies?

Voor opmerkingen en/of vragen kunt u contact opnemen met raadslid David Vermorken op 06-14317402, via mail@davidvermorken.nl of op Twitter via @vermorken.