VVD zet vol in op veiligheid

Op woensdag 11 maart bezocht VVD-lijsttrekker Bert Pauli Gilze. Samen met lokale VVD’ers, burgemeester Jan Boelhouwer, mensen van ZLTO en Staatsbosbeheer werd een toch door het buitengebied gemaakt. Uiteraard waren de beide kandidaten van de VVD Gilze en Rijen bij de verkiezingen op 18 maart ook aanwezig. Voor het Waterschap Brabantse Delta is Mart Gosens uit Gilze kandidaat (lijst 5, nummer 5). Op de provinciale lijst is gemeenteraadslid David Vermorken uit Rijen op 18 maart 2014 lijstduwer (lijst 1, plaats 44).


Veiligheid
Zowel lokaal als provinciaal zijn veiligheid ook belangrijk. David Vermorken: “Fijn leven begint bij veiligheid. Helaas is dit niet altijd vanzelfsprekend. In Brabant wordt bijvoorbeeld veel geld verdiend door drugscriminelen. De dumping van afval tast lucht, water en bodem aan. In onze gemeente worden maandelijks drugspanden opgerold en gesloten. Een goede zaak. Dankzij de inzet van de Brabantse VVD is vanuit de provincie de ondersteuning van een speciale politie-eenheid gerealiseerd om deze criminelen aan te pakken. Zowel lokaal als provinciaal blijven hier onverminderd aan vasthouden. Veiligheid van onze burgers op alle vlakken heeft voor de VVD altijd hoge prioriteit.” 

Burgemeester Jan Boelhouwer benadrukte ook het belang van een goede aanpak van drugsproblematiek. Zo werd er ook stil gestaan bij het probleem van het dumpen van drugsafval in het buitengebied. Dit is een probleem dat zowel voor Staatsbosbeheer als agrariërs een grote rol speelt. Brabants lijsttrekker Bert Pauli benadrukte dat ook provinciaal de VVD in blijft zetten op een effectieve aanpak van drugscriminaliteit.

Kruispunt Stationsstraat – Spoorlaan Noord
Ook verkeersveiligheid is voor de VVD Gilze en Rijen erg belangrijk. Gemeenteraadslid David Vermorken: “Zoals de VVD Gilze en Rijen al vaker gezegd heeft, is de kruising van de Stationsstraat met de Constance Gerlingsstraat en de Spoorlaan Noord levensgevaarlijk. Dat bleek maar weer eens op zaterdag 28 februari, toen bij een aanrijding een auto zelfs op zijn kant belandde. Ondanks dat wij al herhaaldelijk hebben opgeroepen tot actie, lijkt de wethouder gewoon geen actie te willen nemen.” Daarom heeft de VVD in de raadsvergadering van maandag 16 maart aandacht gevraagd voor dit kruispunt en het college opgeroepen nu eindelijk eens met een structurele oplossing te komen om de verkeersveiligheid te verhogen.

Uiteraard staat de VVD-fractie altijd voor u klaar. U kunt contact opnemen met fractievoorzitter Hans Rutten (hansrutten59@ziggo.nl, 06-22956693) en raadslid David Vermorken (mail@davidvermorken.nl, 06-14317402). Ook kunt u kijken op onze website: www.vvdgilzerijen.nl.