VVD Gilze en Rijen bij Pride Amsterdam

Op zaterdag 5 augustus vond de Canal Parade in Amsterdam plaats, als onderdeel van de jaarlijkse Pride Amsterdam. Ook dit jaar was er weer een VVD-boot in de parade aanwezig. Aan boord onder andere onze fractievoorzitter en lijsttrekker David Vermorken en zijn vriend Onno. Dit jaar samen met Anielka Menner van SMAAK en Yvonne Marcelissen van MOOOY. De VVD-boot had dit jaar als slogan ‘Gewoon jezelf kunnen zijn’. Iets wat in Nederland gelukkig vaak heel normaal is, maar helaas is dat nog niet overal het geval.

Fractievoorzitter David Vermorken: “De Pride in Amsterdam een groot feest waarop mensen vieren dat ze zichzelf kunnen zijn. Ook in 2017 is het nog steeds belangrijk dat daar bij stilgestaan wordt. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen.” Dat werd duidelijk door de aanwezigheid van twee gasten uit Bulgarije op de VVD-boot. In de jaarlijkse Pride in hoofdstad Sofia is altijd veel politie aanwezig. En niet zoals in Nederland op een eigen boot, maar om de deelnemers bescherming te beiden tegen  tegendemonstraties.

Ook in Gilze en Rijen heeft de VVD al vaker aandacht gevraagd voor diversiteit. Bijvoorbeeld door jaarlijks op Coming-out dag de regenboogvlag te hijsen op het gemeentehuis. De komende jaren zullen we aandacht voor diversiteit en emancipatie blijven vragen