Geen ondergrondse containers voor afval in onze vier dorpen

De VVD Gilze en Rijen is definitief tegen het nieuwe afvalbeleid. Dat heeft raadslid Hans Rutten aangegeven in de commissievergadering van 12 september. In de plannen van de coalitie, verdwijnt de grijze container en komen er ondergrondse containers voor in de plaats. In de raadsvergadering van 3 april had de VVD al een voorstel ingediend dat de wethouder verplichtte om eerst in gesprek te gaan met de inwoners over de verschillende scenario’s voor de afvalinzameling. Toen dat verworpen werd, stemde de VVD ook tegen het voorstel. Raadslid Hans Rutten daarover: “In het coalitieakkoord staat het bijna letterlijk: ‘Voordat er grote veranderingen zijn in de leefomgeving, wordt er overlegd met de inwoners.’ Het inzamelen van afval is zo iets waar alle inwoners mee te maken krijgen en wat je juist samen met inwoners in moeten vullen. Nu is er door de gemeenteraad van bovenaf een keuze opgelegd, zonder dat er ook maar de kans was voor inwoners om mee te denken over de nieuwe methode."

De VVD Gilze en Rijen heeft de afgelopen maanden wél gebruikt om naar de inwoners te luisteren. Daaruit komt één ding duidelijk naar voren: een zeer groot deel van de inwoners van onze vier dorpen, zit helemaal niet te wachten op ondergrondse containers. Hans Rutten daarover: “Er zijn serieuze zorgen over de locaties van de ondergrondse containers, de loopafstanden en vooral de overlast die dit gaat opleveren door afval dat naast de containers gedumpt wordt. In Oosterhout en andere plaatsen, zie je dat dat ook aan de orde van de dag is. Daarbij zien mensen dat de gemeente nu al bijna onzichtbaar is als het gaat om het bestrijden van overlast. Dat gaat echt niet ineens beter worden als er ondergrondse containers zijn.” Reden voor de VVD Gilze en Rijen om zich daarom definitief tegen het nieuwe afvalbeleid uit te spreken.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem vooral contact met ons op! Fractievoorzitter en lijsttrekker David Vermorken is bereikbaar op 06-14317402 of via mail@davidvermorken.nl en raadslid Hans Rutten op 06-22956693 of via hansrutten59@ziggo.nl. U kunt ons ook bereiken via Facebook, Instagram en Twitter.