VVD Gilze en Rijen wil in 2015 een goed centrum in Rijen

De VVD Gilze en Rijen zal ook in 2015 blijven pleiten voor een goed centrum in Rijen. Fractievoorzitter Hans Rutten: “Helaas toont de coalitie nog steeds geen ambities die verder gaan dan op het pluche blijven zitten. Als het aankomt op het verbeteren van onze gemeente, kiest men voor het partijbelang en niet voor het algemeen belang. De VVD zal dit aan de orde blijven stellen.”

Vooral op het gebied van ruimtelijke ordening heeft de VVD behoorlijke kritiek op het beleid dat Kern’75, Gemeentebelang en het CDA voeren. Fractievoorzitter Hans Rutten: “De ambitie om in Rijen een echt centrum te realiseren ontbreekt . Het ‘I love Rijen’ van Gemeentebelang blijkt niet meer dan een goedkope slagzin te zijn. Als een van de weinige partijen in Gilze en Rijen had het centrum in Rijen een prominente plaats in ons verkiezingsprogramma én in onze campagne. Daarbij heb ik steeds aangegeven dat het nu de laatste kans om een echt centrum in Rijen te realiseren. Geen auto’s dus op het Wilhelminaplein en een bypass. Het coalitieakkoord omarmt de mening van de klankbordgroep, die dat net als de VVD ook vindt. De coalitie kiest echter liever voor weer een onderzoek, dan voor het realiseren van dit goede en gedragen plan.” 

Verkiezingen 18 maart 2015 
Op 18 maart 2015 zijn er ook twee verkiezingen. Raadslid David Vermorken: “Op 18 maart 2015 kiezen we zowel de Provinciale Staten als het bestuur van het Waterschap Brabantse Delta. Beide verkiezingen zijn zeer belangrijk.” Voor het waterschap staat Mart Gosens uit Gilze op plaats 5. Een mooie en verkiesbare plaats. Hans Rutten: “Als inwoner van het buitengebied en houder van een paardenpension kent Mart het belang van goed en veilig waterbeheer en lage lasten erg goed. Wij zijn erg blij met de kandidatuur van Mart”. 

Op de lijst van Provinciale Staten staat raadslid David Vermorken uit Rijen op plaats 44: “Voor een gemeente als Gilze en Rijen is het belangrijk dat we verder kijken dan onze eigen gemeentegrenzen. Voor een economisch sterk Brabant dat goed bereikbaar is, is een sterke VVD in Provinciale Staten nodig. Ik vind het dan ook een eer om die sterke Brabantse VVD te steunen als lijstduwer.