VVD teleurgesteld in communicatie college B&W

De VVD Gilze en Rijen is teleurgesteld in de wijze van communicatie van het college van Burgemeester & Wethouders. Vooral wethouder Ariane Zwarts moet het bij de liberalen ontgelden. Op 3 november werd het raadsvoorstel over de locatie van het zwembad en sporthal behandeld. Een amendement van de VVD Gilze en Rijen om nu nog geen keuze te maken, maar zowel de locatie midden in de wijk Vliegende Vennen, als de locatie Moerstraat te onderzoeken kon daarbij helaas op geen enkele steun rekenen. Een amendement van de CDA-fractie om de locatie Vliegende Vennen als uitgangspunt te nemen werd aangenomen. Onderdeel van dit voorstel was de uitgangspunten met betrekking tot de toekomstige zaalsportbehoefte uit het toekomstplan binnensport opnieuw te toetsen.

De VVD wees dit amendement af, omdat er slechts een alternatief uitgewerkt wordt. Zonder zicht op beide locaties kan de gemeenteraad geen echte keuze maken. 

Door te spreken van een startschot roept de wethouder het beeld op dat er een onomkeerbaar besluit genomen is. Dit terwijl afgelopen maandag door verschillende raadsleden van de coalitie werd aangegeven dat de keuze echt nog niet definitief is. CDA-fractievoorzitter Jac Wouters sprak daarbij expliciet over een stoptrein met verschillende tussenstations. De wethouder lijkt daags na de raad hier al geen acht meer op te slaan. 

Op 5 maart 2014, vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaf Pieter de Bruijn (tegenwoordig gemeenteraadslid voor Gemeentebelang) op zijn website het volgende aan over dit dossier: “Ook veel bewoners van de Vliegende Vennen willen geen zwembad zo dichtbij, want zij zijn bang voor overlast. Er is dus weinig draagvlak voor de plannen van de huidige coalitie, maar die drukken het nieuwe zwembad er wel door. Dat is pas echt oude politiek (‘wij weten het beter dan de burgers en kiezen wat goed voor hen is’).” De VVD Gilze en Rijen raadt wethouder Zwarts aan om de woorden van haar partijgenoot ten harte te nemen en om te zetten in beleid.