VVD steunt nieuwbouw Basisschool De Brakken

In de raadsvergadering van 29 september heeft de VVD ingestemd met het uitvoeringskrediet voor De Brakken. Hierdoor kan gestart worden met de bouw van de nieuwe school. Wel hebben wij een amendement ingediend over de hoogte van het krediet.

Dat De Brakken aan vernieuwing toe is staat buiten kijf. De VVD heeft in 2010, toen het Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijs (IHP) werd vastgesteld, de nieuwbouw ook gesteund. Wel hebben we al meerdere malen onze zorgen geuit over de kosten van het IHP. Door onder meer de economische crisis staan de gemeentelijke financiën onder druk. Hierdoor heeft de gemeente minder mogelijkheden om te investeren in allerlei goede voorzieningen. Er moeten dus keuzes gemaakt worden.

In februari werd in een doorkijk van de huisvestingskosten, een bedrag genoemd voor de nieuwbouw van De Brakken. Later is dat bedrag hoger geworden vanwege de aansluiting tussen het oude gebouw en de nieuwbouw. Er is toen voor ongeveer €56.000 aan besparingen gevonden in het project. Met de overige €89.000 verschil heeft de VVD-fractie steeds moeite gehad. Immers, dat oud- en nieuwbouw aangesloten moesten worden was ook voor februari al bekend. 

Om die reden hebben wij een amendement ingediend. Dat geld hadden we namelijk graag in andere projecten, zoals de nieuwbouw van De Wildschut in Gilze, willen steken. Helaas werd ons amendement niet door de andere partijen gesteund. Uiteraard was dit voor ons geen reden om tegen het gehele krediet voor nieuwbouw van De Brakken te stemmen. Wij hebben daar dan ook mee ingestemd. 

Wij wensen het bouwteam van De Brakken veel succes toe en zien uit naar de realisatie van hun mooie, nieuwe school in Rijen.