VVD Gilze en Rijen stelt vragen over bladkorven en Kleine Spie

De VVD Gilze en Rijen publiceerde op 26 november 2018 een artikel in dit weekblad dat de communicatie met inwoners over de ondergrondse containers ondermaats was. Naar aanleiding van dit artikel zijn er veel e-mails en Whatsapp berichten bij de VVD binnengekomen met voorbeelden van slechte communicatie van de gemeente. Raadslid Hans Rutten van de VVD Gilze en Rijen: “Net als vorige week hebben we weer vragen gesteld aan het college over slechte communicatie met de inwoners van onze vier dorpen en het buitengebied. Soms hoor je dingen en denk je: dit kan toch niet waar zijn. Maar helaas is het vaak wel waar”

VVD-raadslid Hans Rutten

Bladkorven
Een typisch voorbeeld is het weghalen van de bladkorven die in de dorpen geplaatst waren. Hans Rutten daarover: “Het weghalen van deze bladkorven is nog niet eens het punt, ook al is nog niet al het blad gevallen door de zachte herfst. Maar hoe kan het zijn dat de inhoud van de korven gewoon als straatvuil in de wijken blijft liggen? Zeker nu heeft het de laatste dagen hard gewaaid het is erg vervelend dat de inwoners opnieuw weer het blad uit de voortuinen mogen verzamelen en in de groenbak deponeren. Waar is de gemeenten in hemelsnaam mee bezig. Hoe moeilijk is het om eerst de korven te legen en met de inwoners goed te communiceren over het weghalen van deze bladkorven?” De VVD Gilze en Rijen heeft hier schriftelijke vragen over gesteld.

Kleine Spie
Ook het herinrichten van de openbare ruimte gaat niet altijd goed. Hans Rutten: “Een voorbeeld is het herinrichten van de openbare ruimte op de Kleine Spie. Dat is gebeurd zonder de buurt erbij te betrekken. Daarom wordt er een speeltuin aangelegd, terwijl er nauwelijks kinderen in de straat wonen. Als raadslid zinkt je dan de moed in de schoenen als men aangeeft niet eens meet te reageren naar de gemeente, omdat dit toch geen zin heeft. Veel duidelijker kan het niet worden dat de gemeente slecht communiceert als mensen op voorhand al weten dat reageren geen zin heeft.”