Balen van vertraging aanpassing binnensport Gilze

Sporten is erg belangrijk. Het zorgt voor een betere gezondheid, vriendschappen en sportieve rivaliteit. Daarom heeft raadslid Ryan van Osch van de VVD Gilze en Rijen afgelopen weken meerdere malen aandacht gevraagd voor de sport in onze vier dorpen. Ryan: “Voor de VVD Gilze en Rijen is het van belang dat de inwoners van onze vier dorpen het hele jaar door kunnen sporten, zowel binnen als buiten. Daarom heb ik bijvoorbeeld, samen met andere partijen, in de commissie Samenleving om duidelijkheid gevraagd over de huisvesting van de RHV op het sportpark in Rijen.”

Binnensport Rijen

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de binnensport in Rijen. Met de komst van Den Butter moet de binnensport weer jaren vooruit kunnen. Ryan van Osch: “Helaas blijkt Den Butter nog steeds niet in orde. Vergadering na vergaderingen hebben wij gevraagd om een betere schoonmaak, goede buitenverlichting en het plaatsen van de beloofde kunst in de openbare ruimte. En keer op keer gaf wethouder Zwarts aan hier werk van te maken.” Helaas gebeurde dat niet, waardoor de VVD onlangs voor de vierde keer vragen hierover stelde in de commissievergadering. Helaas konden deze vragen niet beantwoord worden omdat de wethouder afwezig was. We wachten dus nog op antwoorden.


Weer vertraging voor Gilze

In Gilze loopt het proces om tot een betere binnensportlocatie te komen niet zo soepel, zo hoorden we afgelopen commissievergadering. Raadslid Ryan van Osch: “Weer is er vertraging in het project voor de binnensport in Gilze. Dat is natuurlijk vreselijk jammer, want als VVD Gilze en Rijen vinden wij sport enorm belangrijk. Ik heb wethouder Van der Veen dan ook gevraagd om er alles aan te doen dit soort vertragingen in de toekomst te voorkomen. Want het begint helaas bijna standaard te worden dat grote projecten in Gilze vertraagd worden. We zagen dat eerder al bij het Centrumplan en bij De Wildschut en nu dus ook weer bij de uitgebreide renovatie van Achter de Tuintjes. Daarom zal ik dit scherp blijven volgen.”


Uw mening telt

Als VVD Gilze en Rijen vinden we het belangrijk om te weten wat u vindt van de toekomst van de binnensport in Gilze. Ryan van Osch: “Want de beste plannen worden niet gemaakt in het gemeentehuis, maar samen met de inwoners. Misschien bent u wel een actieve badmintonner of judoka en heeft u een prachtig plan in uw hoofd hoe het beter kan of wilt u graag laten weten wat er goed is en we moeten behouden. Laat het mij dan vooral weten!”


Vragen of opmerkingen? 

Wij horen graag van u! Fractievoorzitter David Vermorken kunt u bellen op 06-14317402 en mailen via mail@davidvermorken.nl, raadslid Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com en raadslid Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com. Natuurlijk kunt u ook kijken op onze website www.vvdgilzerijen.nl en ons bereiken via Facebook, Instagram en Twitter.