VVD Gilze en Rijen: Koop lokaal!

De coronamaatregelen worden eind deze week afgeschaald. Iets waar de VVD Gilze en Rijen blij mee is. Fractievoorzitter Hans Rutten: “Na twee jaar is het duidelijk tijd voor een nieuwe fase. Corona is nog niet weg, maar we kunnen steeds meer het gewone leven weer oppakken. En nog belangrijker: onze lokale ondernemers kunnen weer datgene doen waar ze goed in zijn: ondernemen.”

De coronacrisis heeft de afgelopen jaren een zware wissel getrokken op onze samenleving. Hans Rutten: “Natuurlijk in de eerste plaats door iedereen die direct getroffen is door corona. Mensen die naasten verloren hebben. En voor die vele zorgverleners die al die tijd keihard gewerkt hebben. Wij hebben daar diep respect voor.”

Maar de coronacrisis had een grote impact op iedereen in onze vier dorpen. Sportverenigingen moesten verplicht dicht of mochten alleen met moeilijke regels nog sporten. Leerlingen en studenten die vooral achter het beeldscherm les kregen en veel minder met hun vrienden konden omgaan. Ondernemers die verplicht gesloten moesten zijn. Het sociale leven dat op pauze kwam te staan. “Het is fijn dat we op een punt komen dat we weer vooruit kunnen kijken. Dat we weer de leuke dingen kunnen plannen. Naar een restaurant gaan, een festival bezoeken of gewoon weer met vrienden afspreken om iets leuks te doen. De komende tijd kan veel weer. En als gemeente ondersteunen we goede ideeën van verenigingen en inwoners met een extra bijdrage uit het goede ideeënfonds zodat we ook met elkaar sterker uit deze crisis komen,” aldus Hans Rutten.

Ook de komende tijd is het belangrijk om onze lokale ondernemers te blijven steunen. VVD-lijsttrekker David Vermorken ziet als wethouder van economie, sport en cultuur hoe belangrijk de lokale ondernemers zijn voor onze vier dorpen: “Het zijn de lokale ondernemers uit onze vier dorpen die ook de lokale sportverenigingen sponsoren. Die een belangrijke bijdrage leveren aan het carnaval. En die zorgen voor flink wat banen. Maar dat kunnen ze alleen blijven doen als we ook bij deze ondernemers blijven kopen. Koop dus vooral bij de ondernemers in onze vier dorpen!” 

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.