VVD Gilze en Rijen: We moeten de financiële gevolgen van alle plannen voor onze inwoners niet uit het oog verliezen.

VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen, ook in het zomerreces. De plannetjes en voornemens van het college zoals die zijn neergelegd in de Perspectief Nota voor 2023 zullen de woonlasten van de ongeveer 6500 eigen woningbezitters in onze gemeente flink verhogen. Dit komt nog boven op de zwaar gestegen kosten voor energie en levensonderhoud. Het is ook deze groep die geen aanspraak kan maken op de € 800 energietoelage die door de gemeente wordt uitgekeerd. De VVD Gilze en Rijen heeft dan ook het college opgeroepen af te zien van deze OZB-verhoging in 2023.

Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij: “Daar komt bij dat het college niet kiest of durft te kiezen en dus haar plannen volledig laat betalen door haar inwoners die het financieel toch al zwaar hebben. Het huidige college doet net of alle eigen woningbezitter in onze gemeente vermogende mensen zijn maar dat is niet zo. Het merendeel van onze woningbezitters hebben een modaal inkomen of daaronder. Daar waar onze regering probeert met gerichte maatregelen deze groep in 2023 tegemoet te komen haalt ons college het weer weg om vage plannen en voornemens te betalen. Maak keuzes in plaats van alles te willen en de rekening door te schuiven naar onze inwoners”.

Daar komt nog bij dat veel van de nieuwe plannen niet laten zien hoe die betaald gaan worden of hoeveel die mogen kosten.

VVD-raadslid Bart van Enschot geeft een voorbeeld: “Het Fietsbeleidsplan laat geen enkele onderbouwing zien. Niet als het gaat om fietsveiligheid maar zeker niet als het gaat om de financiële consequenties. Het Fietsbeleidsplan laat op geen enkele manier zien wat de financiële gevolgen zijn van alle wensen die erin genoemd zijn.”

Dit moet en kan anders volgens de VVD Gilze en Rijen, maak keuzes!

Doe ook mee met ons!
Je kunt ons bereiken via mail@vooronzevierdorpen.nl en via Facebook en Instagram.