VVD-fractieleden goed geïnformeerd over bomenplan

Woensdag 21 september waren Raads- en Commissieleden uitgenodigd voor een rondgang/wandeling door Rijen Noord Oost. Doel van deze rondgang was om ter plaatse te kunnen zien welke problemen er zijn en welke afwegingen gemaakt moeten worden bij het beoordelen van kap of handhaven van bomen in het betreffende plangebied.

Onder zeer vakkundige begeleiding van Werner Coremans (Projectleider Rijen Noord Oost), Laura Meulemans (beleidsadviseur Groen) en Edwin Kerremans (coördinator buitendienst Openbare ruimte) hebben we een interessante wandeling gemaakt.

In diverse straten hebben we met eigen ogen kunnen aanschouwen welke knelpunten er zijn, o.a. wortelopdruk, te grote bomen voor de betreffende locatie en de afweging die gemaakt moeten worden in geval van herinrichting van de betreffende straten.

Hierdoor zijn wij beter in staat om een betere afweging te maken en tot snellere besluitvorming te komen in geval dat deze projecten aan de Commissie en Raad worden voorgelegd.

Namens Adri Schelfhorst, Sander Hofman en Bart van Enschot van VVD Gilze en Rijen hartelijk dank aan voornoemde begeleiders voor de leerzame wandeling.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via Facebook en Instagram.