VVD Gilze en Rijen: Wordt het Wilhelminaplein het bruisend hart van Rijen?

De VVD Gilze en Rijen is aan het werk voor onze 4 dorpen. Zo waren raads- en commissieleden van de VVD Gilze en Rijen aanwezig bij de voorlichtingsbijeenkomst over de herinrichting van het Wilhelminaplein. Dit moet het bruisende maar ook het groene hart van Rijen worden.

Binnenkort start eindelijk de bouw van het winkel/woongedeelte aan de oostzijde van het Wilhelminaplein. Met het voltooien van de oostzijde kan het Wilhelminaplein heringericht worden. Wat de VVD Gilze en Rijen betreft tot een gezellig en multifunctioneel groen plein. Afgelopen weken zijn er door de Gemeente inloop avonden georganiseerd voor bewoners, ondernemers en raads- en commissieleden.

Iedereen die deze avonden bezocht kon zijn/haar mening kenbaar maken over alle soorten onderwerpen zoals bijvoorbeeld de sfeer van het plein, welke functies het plein moet krijgen, welke plekken en routes vragen aandacht enz. Ook werd de mening gevraag over thema’s zoals vergroening, bereikbaarheid en het gebruik van de beschikbare ruimte. 

VVD-fractievoorzitter Hans van Nistelrooij hierover: “De VVD kijk uit naar het resultaat van deze avonden en de conclusies van het projectteam. Als VVD zijn wij voor een breed multifunctioneel, groen maar ook veilig plein waar het behoud van de weekmarkt onderdeel van is. Het plein moet het gehele jaar aantrekkelijk zijn als ontmoettingsplaats voor jong en oud. Ook willen wij het vestigen van ondernemers met unieke producten stimuleren maar ook ruimte voor voldoende Horeca”.

Laat ons weten wat voor u belangrijk is zodat wij in de raad- en commissievergaderingen uw belangen goed kunnen behartigen en afwegen om samen tot een goed plan te komen voor het Wilhelminaplein.

Doe ook mee met ons!
Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via Facebook en Instagram.