VVD Gilze en Rijen: Voortbestaan Vip voor Elkaar nog lang niet zeker

De VVD Gilze en Rijen is aan het werk voor onze 4 dorpen. Zo blijft VVD-commissielid Paul Houtepen de ontwikkelingen rond VipvoorElkaar op de voet volgen.

Ondanks de toezegging van wethouder Doremalen (PvdA) om de subsidie voor het VIP met een half jaar te verlengen is VVD-commissielid Paul Houtepen er nog niet gerust op: “De eerste gesprekken die tussen Contour de Twern en het VIP zijn gevoerd waren vooral nodig op de kou uit de lucht te halen. Daarbij zijn er nog geen plannen voor de toekomst gemaakt. Contour de Twern heeft opnieuw en meermaals aangegeven nog niet klaar te zijn voor een samenwerking en de voorwaarden waaronder dat zou moeten gebeuren zijn dus ook nog niet duidelijk vastgesteld. De rol van Contour de Twern wordt in het nieuwe samenwerkingsverband dan ook beperkt tot die van pen-voerder”.

VVD-commissielid Paul Houtepen vervolgt: “Het is al eerder tijdens een commissievergadering aangehaald “Never change a winning team”. Het VIP is tot vrijwilligersorganisatie van het jaar verkozen en functioneert prima zoals het is. Dat willen wij graag gewaarborgd zien”. 

Waarom, vragen wij ons als VVD-fractie af, willen we dat veranderen? Daarbij is een samenwerking met andere partijen prima, maar dat is nog heel iets anders dan opgenomen worden in het Contour de Twern concept zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Dit hebben andere samenwerkingspartijen zoals Stichting MEE ook al aangegeven. 

Kortom, zorg dat onze goede vrijwilligersorganisaties in stand blijven. Ze kosten de gemeente nauwelijks geld maar leveren geld op. Immers al het werk dat ze verrichten hoeft niet gedaan te worden door te dure professionele zorgkrachten die beter ingezet kunnen worden voor complexere zorg in plaats van de basisondersteuning die bij het VIP voor onze gemeente in goede handen is.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via Facebook en Instagram.