VVD Gilze Rijen zowel in Provinciale Staten als in het Waterschap Brabantse Delta vertegenwoordigd

De VVD Gilze Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen, ook onze vertegenwoordigers in de Provinciale Staten en het Waterschap.

Op 15 maart a.s. zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap geweest. Voor beide besturen had de VVD Gilze Rijen lokale kandidaten. 

Suzanne Zwart uit Molenschot is sinds 2019 lid van Provinciale Staten voor de VVD en is opnieuw gekozen en inmiddels geïnstalleerd. Suzanne vertelt: “Wij hebben 1 zetel verloren en zijn van 10 naar negen zetels gegaan. Dat is jammer maar we kijken vooruit. Inmiddels is er een verkenner aangesteld die onderzoekt welke coalitie gevormd kan worden voor het bestuur. Onze inzet is het om Brabant weer van het slot te krijgen. Daar wil ik me de komende vier jaar opnieuw voor inzetten.”

Mart Gosens uit Gilze zit sinds 2019 als onze lokale vertegenwoordiger in het Waterschap. Ook Mart is opnieuw in het bestuur gekozen en op 29 maart geïnstalleerd als bestuurslid van Waterschap Brabantse Delta.

Mart hierover: “Ondanks de flinke concurrentie hebben we ons toch ongeveer kunnen handhaven. De VVD haalde in onze gemeente zelfs meer stemmen dan het landelijk gemiddelde. Zoals het er nu uitziet kom ik waarschijnlijk in de commissie Watersystemen. Die gaat over sloten, onderhoud, peilbeheer, droogte en eventueel water onttrekken en beregenen. Onderwerpen die ook onze gemeente aangaan”.

De VVD Gilze en Rijen wenst Suzanne en Mart veel succes in de Provinciale Staten en het Waterschap en rekenen erop dat ze daar ook zullen opkomen voor de belangen van onze gemeente.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.