VVD Gilze en Rijen: Nieuws uit de raad van 3 april

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen. Zo hebben fractievoorzitter Hans van Nistelrooij en fractielid Bart van Enschot gesproken in de Raad van 3 april.

Op de agenda stonden 3 belangrijke onderwerpen namelijk Herstart Spoorzone, Verlengen Startersregeling en het gewijzigde bestemmingsplan Tussen de Leijen.

Fractielid Bart van Enschot over de Spoorzone: “De Spoorzone is een zeer complex project en heeft een enorme impact voor onze gemeente en Rijen in het bijzonder. We staan op het punt om een belangrijke beslissing te nemen over een forse ingreep in de infrastructuur van Rijen, een ingreep die impact zal hebben voor een periode van misschien wel de komende honderd jaar. Het college en de coalitie hebben besloten een fiets- en voetgangerstunnel van slechts 5meter breed en 2,5meter diep te bouwen. Voorgoed geen doorgang meer voor de brandweer met alle gevolgen van dien. Het rapport van TwijnstraGudde laat duidelijk zien dat er geen duurzaam alternatief is voor de brandweerzorg in vergelijking met een tunnel in de Julianastraat waar de brandweer doorheen kan. Die mogelijkheid is nu voor altijd geblokkeerd.”

Steun.

VVD Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij over de starterslening en het woningbouwplan Tussen de Leijen: “Het voorstel om €1 miljoen per jaar beschikbaar te stellen t/m 2025 kan op onze steun rekenen. Ook hebben wij voor een amendement gestemd dat de regeling ook geldt voor kopers die een huurwoning achterlaten want wij zijn altijd voor doorstroming geweest en hebben steeds bepleit dat we huurders moeten verleiden om zich te verbeteren en door te stromen. 

Hans van Nistelrooij vervolgt: “Naar aanleiding van zienswijzen die zijn ingediend op het oorspronkelijke bestemmingsplan Tussen de Leijen bleken er toch wat slordigheden in te zijn geslopen. Die zijn hersteld. Wij gaan ervan uit dat hiermee de zaak tegen de gemeente bij de raad van staten zodanig versterkt is dat het bezwaar ongegrond is en wij kunnen gaan bouwen. Want dat blijft voor ons als VVD toch het uitgangspunt. Bouwen naar behoefte voor doorstroming.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.