VVD Gilze en Rijen: Wij wensen u allen een prettige vakantie

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen. De raadvergadering van 10 juli was voor de VVD-raadsleden Hans van Nistelrooij en Bart van Enschot de laatste voor het reces.

Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij hierover: “Onze laatste vergadering voor het reces was een lange zit. We begonnen om half vijf en de burgemeester sloot af om ca twaalf uur. De vergadering was vooral gewijd aan de Perspectief Nota die een financiële doorkijk geeft tot en met 2027. We stevenen af op een ravijn in 2026 en 2027 met een tekort van respectievelijk €2,4 miljoen en €4,3 miljoen. Wij als VVD zouden graag zien dat we ons lot in eigen hand nemen en op tijd besluiten hoe dit gat te dichten. Het college en de coalitie geloven en bidden dat de Rijksoverheid te zijner tijd dit gat wel dicht. Daar is echter geen enkele garantie voor. Ik heb dan ook een beroep op alle raadsleden gedaan om hier samen aan te werken in het belang van onze gemeente. Helaas is deze uitgestoken hand niet geaccepteerd. Kortom het was een enerverende raadsvergadering die lang duurde maar wel ergens over ging”

VVD-fractielid Bart van Enschot vult nog aan: “Wij hadden graag met de voltallige raad willen nadenken over de gevolgen van het ravijn en hoe het te voorkomen maar zeer tot onze spijt haalde de motie die wij samen met anderen ingediend hebben het niet”

De VVD Gilze en Rijen gaat natuurlijk door met nadenken over hoe we dit tekort straks moeten aanpakken.

In de tussentijd wensen de raadsleden Hans van Nistelrooij en Bart van Enschot en onze commissieleden Paul Houtepen, Serge Machielsen, Adri Schelfhorst, Sander Hofman en Tim Kusters u een prettige vakantie en wij hopen u snel weer te spreken.


Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.