VVD Gilze en Rijen: Wij zijn weer aan de slag voor onze 4 dorpen

De VVD Gilze en Rijen is weer aan de slag voor onze 4 dorpen. Het reces is voorbij en de eerste bijeenkomsten zijn weer gepland.

Huisvesting ABG

Zo hebben de VVD-raadsleden 3 september deelgenomen aan een bespreking met Hevo waarin de gebruikerswensen voor een nieuwe bestuurszetel en een nieuwe bestemming voor het gemeentehuis besproken werden. Dit is nodig omdat de ABG plannen heeft om naar een centrale huisvesting te gaan. Wat dit laatste betreft vinden wij dat wat voorbarig. Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij hierover:” Wij gaan met de ABG-organisatie van drie naar twee locaties. De locatie in Alphen wordt gesloten. Om dit mogelijk te maken moet in eerste instantie ons gemeentehuis aangepast worden. Dit is echter maar voor korte tijd omdat snel daarna de ABG naar een andere locatie gaat. Dit gaat ons te snel. Laat de organisatie eerst wennen aan de twee locatie en daar al zoveel mogelijk synergie uithalen.” 

Ondernemerspeiling

Inmiddels heeft het college ook een peiling onder onze ondernemers uitgevoerd. De uitkomst daarvan hoeft ons niet te verbazen en was al bekend. Onze ondernemers maken zich zorgen om het onderhoud en de veiligheid op de industrieterreinen, de doorlooptijd voor vergunningen is erg lang en de informatie over handhaving, werkzaamheden in de openbare ruimte en hulp bij verduurzamen van gebouwen. VVD-fractielid Bart van Enschot vult nog aan: “Dit zijn thema’s die niet uit de lucht komen vallen. Gebrek aan communicatie over werkzaamheden en handhaving zijn al vaker aan de orde geweest. Met name het illegaal overnachten in vrachtwagens op het industrieterrein De Haansberg is al meerdere keren aan de orde geweest. Wij zullen hier dan ook aanvullende vragen over stellen.”

Daarnaast zullen wij ons blijven inzetten om voldoende woningen naar de behoefte van onze inwoners te bouwen en de kwaliteit van onze openbare ruimte te verbeteren.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.