VVD Gilze en Rijen en VVD in de Provinciale Staten komen op voor een veilig en leefbaar Hulten

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen, ook voor de veiligheid en leefbaarheid in Hulten. Zo heeft Jelle van Nuland, provinciaal statenlid Noord Brabant voor de VVD, op 15 september vragen gesteld aan de nieuwe gedeputeerde voor mobiliteit.

Jelle, geboren in Rijen, maakt zich met onszorgen over het uitgestelde deel van het N282 project en dan met name over de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Hulten. Jelle heeft het volgende betoogd: “Voorzitter, als we het hebben over leefbaarheid en verkeersveiligheid, dan denk ik ook aan Hulten. Het project N282 is opgeknipt, waarbij het autoluw maken van Hulten voorlopig niet doorgaat vanwege de stikstofuitstoot. Dat is een doorn in het oog voor iedereen in Hulten. Wat de VVD betreft is uitstel zeker geen afstel. Daarom ook hier de vraag: blijft het autoluw maken van Hulten wel gewoon op de agenda staan? En kunnen we in de tussentijd al maatregelen nemen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Hulten te verbeteren? Want ook daar geldt dat de mensen lang genoeg hebben gewacht, het is tijd dat bestuurlijke afspraken ook echt leiden tot actie”.

Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij: “We hebben net te horen gekregen dat Hulten het perspectief houdt op een autoluw centrum. En dat de gedeputeerde invulling geeft aan onze oproep door met de gemeente te kijken welke ‘no-regret’ maatregelen er op kortere termijn al genomen kunnen worden. Dit is een mooi voorbeeld hoe een lokale landelijke partij net iets meer voor onze gemeente kan betekenen.”

VVD-raadslid Bart van Enschot, die aanwezig was namens de VVD Gilze en Rijen op de informatieavond in Hulten, vult nog aan:” Wij vinden het heel erg jammer dat juist dit deel van het project wordt uitgesteld. Wij verwachten dat als de rest van de N282 vierbaans wordt en er niets wordt gedaan aan het deel in Hulten, de verkeersdrukte alleen maar toeneemt. Dit komt de leefbaarheid en veiligheid in Hulten niet ten goede. Wij hopen dan ook dat het uitstel tijdelijk is en dat als er weer “stikstof ruimte” komt dit deel als eerste aangepakt wordt. In tussentijd zouden tijdelijke maatregelen een eerste aanzet moeten geven om het verkeer door Hulten te ontmoedigen. Fijn dat de gedeputeerde dit ook vindt.”

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.