VVD Gilze en Rijen: VVD Staatssecretaris Christophe van der Maat bezoekt Gilze en Rijen op zaterdag 4 november

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen. Zo komt VVD-staatssecretaris Christophe van der Maat op 4 november naar Rijen. Hij zal vanaf 14.30 tot 16.00 uur aanwezig zijn op het Wilhelminaplein om kennis met u te maken maar ook om uw vragen te beantwoorden en met u te spreken over het VVD-verkiezingsprogramma.

Christophe is voor ons geen onbekende. In de vorige periode was hij gedeputeerde namens de VVD in de provinciale staten van Noord-Brabant. Tot voor kort was hij, namens de VVD, demissionair staatssecretaris van Defensie en nu staatssecretaris van Justitie.

In deze rol hebben wij als inwoners van onze gemeente en als omwonenden van de luchtmachtbasis ook direct met hem te maken.

Momenteel wordt er samen met de luchtmacht, de gemeente en afgevaardigden van de omwonenden de laatste hand gelegd aan een convenant dat de overlast voor ons als inwoners moet beperken en defensie voldoende ruimte biedt om haar taken te kunnen uitvoeren.

Daarnaast bereiden wij ons als VVD voor op de aanstaande verkiezingen voor de Tweede Kamer en het bezoek van Christophe stelt ons ook in staat om hem daarover te bevragen.

Wij als VVD Gilze en Rijen zijn blij dat Christophe van der Maat ons help bij het aftrappen van de verkiezingscampagne. Wij zien u graag terug op 4 november tussen 14.30 en 16.00 uur op het Wilhelminaplein in Rijen.

Hulten gaat tijdelijk dicht voor vrachtverkeer als de omleiding klaar is.

In het weekblad van 19 september lieten wij Jelle van Nuland aan het woord over het uitstel om Hulten autoluw te maken. Jelle is Provinciale Statenlid van Noord-Brabant voor de VVD. Jelle liet ons toen weten dat hij bij de gedeputeerde mobiliteit zou aandringen op tijdelijke maatregelen om Hulten autoluw te maken nu de definitieve plannen voor dit deel van het N282 project om stikstof redenen in de ijskast gezet zijn. Jelle hierover:” We zijn blij dat de gedeputeerde heeft aangekondigd dat zodra de nieuwe omleiding klaar is Hulten tijdelijk wordt afgesloten voor vrachtverkeer. Onze inzet voor de leefbaarheid van Hulten is daarmee beloond en dat is goed nieuws voor de inwoners van Hulten”.

Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij: “We hebben net te horen gekregen dat de gedeputeerde invulling geeft aan onze oproep om op kortere termijn maatregelen te nemen om de leefbaarheid van Hulten te verbeteren. Dit is een mooi voorbeeld hoe een lokale landelijke partij net iets meer voor onze gemeente kan betekenen door haar netwerk op provinciaal en landelijk niveau. We zijn erg blij voor onze inwoners van Hulten.”


Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.