VVD Gilze-Rijen: Aankoop De Schakel en Fietsplan kritisch besproken

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen. Afgelopen week waren er commissievergaderingen ter voorbereiding op de Raadsvergadering van 18 december.

In de drie commissievergaderingen werden diverse onderwerpen besproken. We lichten er twee uit. Tijdens de commissie Samenleving stond o.a. de aankoop van cultureel centrum De Schakel in Gilze op de agenda. De VVD Gilze en Rijen is blij met het initiatief van de gemeente om het gebouw De Schakel in Gilze aan te kopen. Hiermee kunnen de sociale en culturele activiteiten in De Schakel gecontinueerd worden. VVD-commissielid Paul Houtepen hierover: “We zijn wel teleurgesteld over het feit dat er geen ruimte meer is om eens kritisch te kijken naar de voorgestelde aankoopprijs. Daarnaast is er ook achterstallig onderhoud. Naar onze mening betalen we hier een te hoge prijs voor, maar om te voorkomen dat hierdoor De Schakel aan de gemeenteneus voorbij gaat stemmen we toch in met de aankoop”.

Tijdens de commissie Ruimte werd het uitvoeringsprogramma Fiets besproken. Dit plan voorziet erin om in 2030 een fietsvriendelijke gemeente te zijn. Mede door inbreng van onze inwoners zijn de knelpunten en actiepunten in kaart gebracht. Maatregelen om deze ambitie te realiseren zijn in uitvoeringsprogramma vervat. Hierin staan onder ander quick-win maatregelen opgenomen. VVD-raadslid Bart van Enschot hierover: “De quick-win maatregelen dienen er vooral voor om de veiligheid te verbeteren. Echter, de maatregelen zijn openomen in het uitvoeringsprogramma tot 2027! Dat kunnen we niet echt quick-win noemen en we hebben er dan ook bij de verantwoordelijke wethouder op aangedrongen om de relatief kleine aanpassingen op korte termijn te realiseren. Veiligheid staat bij VVD Gilze en Rijen voorop”.

Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.