VVD Gilze-Rijen: Wat is er in 2023 zoal gebeurd?

De VVD Gilze en Rijen is aan de slag voor onze 4 dorpen. Ook tijdens de laatste raadsvergadering van 2023. De VVD-raadsleden Hans van Nistelrooij en Bart van Enschot hebben zich het afgelopen jaar gericht op een vijftal onderwerpen.

Fractievoorzitter Hans van Nistelrooij hierover: “Wij hebben voorstellen gedaan om onze gemeente echt financieel gezond te houden en nu al na te denken over hoe we het tekort van €7 miljoen in 2026 en 2027 kunnen voorkomen. Ook hebben we voorstellen gedaan om te komen tot een realistische begroting voor 2024 waarin het geld en de mankracht in balans zijn met de ambities. Helaas wilde het college en de coalitiepartijen hier niet in meegaan. Ook richten wij ons op de energie en warmte transitie. Die komt maar niet van de grond. Leystromen is actief met isoleren en energiezuiniger maken van haar woningen maar voor de VVD is het daarnaast belangrijk dat ook woningeigenaren met een kleinere beurs deze stappen kunnen nemen. Wij wachten nog op de acties vanuit het college. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we het tempo van onze woningbouw op peil houden en vooral bouwen naar de behoefte van onze inwoners”.

VVD-fractielid Bart van Enschot vult aan: “Op het gebied van veiligheid hebben wij ons vooral gericht op de veiligheid van fietsers, daar zijn korte termijn kleine maatregelen te nemen die ook echt helpen. Daarnaast zijn wij blij dat mede op ons initiatief we meer BOA’s gekregen hebben. Als laatste punt wil ik noemen de openbare ruimte. Wij zijn erg blij dat onze motie om van de Hanny Schaftlaan een echte laan te maken en daar de compensatie bomen te planten unaniem is aangenomen. Ook blijven wij ons inzetten om van het Wilhelminaplein in Rijen een levendig plein te maken waar het goed toeven is”.

Hier zal de VVD ook in 2024 aan blijven werken.

De VVD Gilze en Rijen wenst u vrolijke en gezegende kerstdagen toe en een gelukkig en gezond 2024.


Doe ook mee met ons!

Je kunt ons bereiken via vvdgilzerijen@outlook.com en via https://gilzerijen.vvd.nl Facebook en Instagram.