Mist Rijen de trein?

De VVD Gilze en Rijen vindt goede spoorverbindingen belangrijk voor onze gemeente, voor Brabant en voor Nederland. De lokale liberale fractie maakt zich echter ook ernstig zorgen over de spoorwegovergangen in de Julianastraat en de Oosterhoutseweg in Rijen. Door besluiten van de provincie is aanpak van deze knelpunten wellicht verder weg dan ooit. Daarom stelt de VVD in de raadsvergadering van 10 juni mondelinge vragen over dit onderwerp.

VVD Gilze en Rijen is bezorgd over provinciale spoorplannen
Op 4 juni 2014 gaf Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan het programma Hoog Frequent Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu te steunen. Daarbij vragen Gedeputeerde Staten extra aandacht voor de situatie rondom het spoor in Haaren, Vught en Boxtel. Ze stellen ook voor om een groot deel van deze maatregelen te cofinancieren. Dit betekent dat de provincie en niet de gemeente deze kosten grotendeels betaald.

Teleurstelling 
De VVD Gilze en Rijen is echter teleurgesteld dat het college van Gedeputeerde Staten geen aandacht heeft voor het spoor in Rijen. Raadslid David Vermorken hierover: “De Brabantroute die dwars door Rijen loopt, is en blijft een van de drukste spoorlijnen van Nederland. De overwegen bij de Oosterhoutseweg en de Julianastraat verdienen wat de VVD betreft nog steeds de nodige aandacht. En meer dan dat, ze verdienen concrete maatregelen. Zo is wat de VVD betreft ondertunneling van de Oosterhoutseweg nog steeds iets waar het college van B&W zich hard voor zou moeten inzetten. Ook alternatieven voor de spoorwegovergang bij de Julianastraat zouden moeten worden onderzocht.” 

De trein gemist? 
In de raadsvergadering van 10 juni stelt de VVD daarom mondelinge vragen aan het College van B&W. Raadslid David Vermorken: “De VVD Gilze en Rijen wil weten wat deze provinciale plannen betekenen voor het spoor in Rijen. De provincie neemt maatregelen om in Haaren, Boxtel en Vught de problematiek van het spoor te verminden. Maar voor Rijen is geen enkele aandacht. Ik wil weten of het college van Burgemeester en Wethouders in Gilze en Rijen zich wel genoeg heeft ingespannen om de problematiek van de overwegen in Den Bosch op de kaart te zetten. Het lijkt er nu op dat Rijen de provinciale trein met geld mist en dat is doodzonde.”