Veilig in je eigen buurt

Het is belangrijk dat we ons veilig voelen in onze eigen buurt en huis. Overlast moet direct worden aangepakt en teruggedrongen. Door een goede samenwerking tussen bewoners, politie, andere hulpdiensten en gemeente kunnen we de veiligheid verhogen.

We willen dat politie, brandweer en ambulances 24 uur per dag beschikbaar zijn, zowel telefonisch als online. De politie en andere hulpdiensten moeten op tijd zijn als je ze nodig hebt. Wij letten daarom scherp op hun aanrijtijden. Zo hoeven mensen niet te lang te wachten op noodzakelijke hulp.  

We vinden het essentieel om het politiebureau in Rijen te behouden, net als de brandweerkazernes in Gilze en in Rijen.

De wijkagenten moeten daadwerkelijk zichtbaar zijn in hun wijk.

Een veilige gemeente maken we met elkaar. Iedereen kan bijdragen aan de veiligheid in de buurt. We zien daarom ook in onze gemeente steeds meer WhatsApp-groepen. We ondersteunen dit actief en stimuleren verdere uitbreiding.

We vinden het belangrijk dat iedereen in onze vier dorpen verdachte of onveilige situaties meldt. Indien nodig kan dat ook anoniem. 

In Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot is geen plaats voor drugsdealers en –producenten. We treden op door onder andere camera’s in te zetten.

Veel inwoners, met name van het buitengebied, worden benaderd door criminele organisaties voor wietkwekerijen in leegstaande schuren en stallen. Door mee te werken aan nieuwe economische ontwikkelingen in het buitengebied en te ondersteunen bij een duurzame invulling van voormalige agrarische locaties, ontnemen we de criminelen de kans om zich in onze gemeente te vestigen en bieden we ook de inwoners van het buitengebied een veilige en gezonde toekomst.

De burgemeester heeft de afgelopen jaren al veel drugspanden gesloten. Wij blijven dat steunen. 

We willen in onze vier dorpen geen coffeeshops, shisa-lounges of grow-shops.

Prostitutie is een legaal beroep maar mag niet tot overlast leiden voor omwonenden en in Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot is geen plek voor seksinrichtingen.