Ons verkiezingsprogramma

Beste inwoners van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot,

Op 16 maart 2022 bepaalt u de samenstelling van de gemeenteraad voor de komende vier jaar. Er staat een enthousiast team lokale VVD’ers klaar om aan de slag te gaan voor alle inwoners van onze vier dorpen. We zijn ervan overtuigd dat we goede plannen niet maken in het gemeentehuis, maar samen met alle inwoners. Daar willen we ons ook de komende jaren voor blijven inzetten. Dit verkiezingsprogramma is daarbij onze basis, onze richtlijn.

De afgelopen vier jaar zijn we hard aan het werk geweest voor onze gemeente. Het eerste jaar vanuit de oppositie, de laatste drie jaar als onderdeel van de coalitie. Onze inzet is daarbij altijd gelijk gebleven: het is goed wonen in onze vier dorpen, maar er zijn ook dingen die nog beter kunnen.

We hebben daarbij geïnvesteerd in onze vier dorpen: nieuwe kunstgrasvoetbalvelden en nieuwe kunstgrashockeyvelden in Rijen. Een groot aantal nieuwe bedrijven die zich in onze gemeente hebben gevestigd, bijvoorbeeld op Midden-Brabant Poort. Een centrumplan in Gilze waar volop gebouwd wordt. Een groener Bisschop De Vetplein als huiskamer van Gilze. Een volledige nieuwbouw van basisschool De Wildschut. En dat allemaal in een gemeente die steeds tot de allergoedkoopste gemeenten van Nederland behoort. Want onze woonlasten zijn tussen 2016 en 2021 slechts met 8 euro toegenomen, ver beneden de inflatie in dezelfde periode.

Maar er is nog genoeg dat beter kan en moet. Zo willen we zorgen voor meer woningen in onze gemeente zodat het in iedere levensfase fijn wonen is in onze vier dorpen. We willen de energietransitie, die nodig is om de klimaatdoelen te halen, voor onze inwoners haalbaar en betaalbaar houden. We willen onze straten duurzaam herinrichten en ernstige wateroverlast tegengaan. We willen de kwaliteit van het groenonderhoud in de openbare ruimte verbeteren en de verloedering tegen gaan. En we zetten in op meer veiligheid, onder meer met meer buitengewone opsporingsambtenaren (BOA’s). 

We willen plannen maken samen met de mensen die in de vier dorpen wonen. We kiezen voor een positieve insteek: we kijken hoe we het beter kunnen doen en komen dan direct in actie. En we blijven niet eindeloos stil staan bij hoe het ook anders had gekund. Daar hebben onze inwoners, ondernemers en verenigingen namelijk écht wat aan. Zo blijven Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot goed en worden beter.

Ik ben trots om lijsttrekker te mogen zijn van een team met 24 VVD’ers uit onze vier dorpen. We staan klaar om samen te werken voor onze vier dorpen. Want Gilze en Rijen blijft goed en wordt beter.


David Vermorken
Lijsttrekker VVD Gilze en Rijen