Ons verkiezingsprogramma

Er staat een enthousiast team lokale VVD’ers klaar om aan de slag te gaan voor de inwoners van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. We zijn ervan overtuigd dat we goede plannen niet maken in het gemeentehuis, maar samen met alle inwoners. Daar willen we ons ook de komende jaren voor inzetten. Dit verkiezingsprogramma is daarbij de basis, onze richtlijn. Want het is goed wonen in onze vier dorpen, maar er is ook veel dat nog beter kan.

De afgelopen jaren hebben wij vol ingezet op het veiliger maken van onze vier dorpen. Bijvoorbeeld door strenger op te treden tegen drugspanden in onze gemeente. Daar willen we de komende vier jaar mee doorgaan. Maar de afgelopen jaren hebben we er ook voor gezorgd dat het gevaarlijkste kruispunt van Brabant, dat tussen de Constance Gerlingsstraat en de Stationsstraat in Rijen, aangepakt is.  Maar er is nog genoeg te doen. Zo willen we ook een veiliger Raadhuisplein in Rijen en meer 30-kilometerzones in de woonwijken, zodat al onze kinderen ook veilig naar hun school en hun sportclub kunnen.

Het is belangrijk dat er nu in zowel het centrum van Gilze als in dat van Rijen wat gebeurt. De tijd van praten is voorbij, nu is het tijd om te doen. De schop moet in de grond. In Rijen met een autovrij Wilhelminaplein. En in beide dorpen met de broodnodige starterswoningen en grotere appartementen.

We willen plannen maken samen met de mensen die in de vier dorpen wonen. Dat is de afgelopen jaren te vaak niet gebeurd. Zo zijn wij de enige partij die tegen het vervangen van de grijze container door ondergrondse wijkcontainers gestemd heeft. Zelfs bijna duizend mensen die een petitie tegen dit beleid getekend hadden, werden onterecht niet gehoord door de meerderheid in de raad. Wij vinden dat onbegrijpelijk. 

Het team lokale VVD’ers dat ik mag aanvoeren staat te popelen om aan de slag te gaan voor onze vier dorpen. Wij kiezen voor doen!

David Vermorken
Lijsttrekker