Onderzoek: "Ondergrondse containers slechter voor milieu"

De VVD Gilze en Rijen heeft kritische vragen gesteld aan het college van B&W over de plannen voor ondergrondse containers. Uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) is namelijk gebleken dat ondergrondse containers slechter zijn voor het milieu. Ze kunnen er namelijk voor zorgen dat er méér plastic verbrand wordt dan nu.

Fractievoorzitter David Vermorken: “Het Centraal Planbureau is heel helder in het onderzoek. Door het apart inzamelen van meer kilo’s plastic afval, komt er ook meer plastic in de verbrandingsoven. Ook wordt bijvoorbeeld het groente- en tuinafval slechter bruikbaar. Dat is slecht voor het milieu. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn van het beleid van deze gemeente?”

Een zeer groot deel van de inwoners van onze vier dorpen, zit helemaal niet te wachten op ondergrondse containers. Maar het is wel noodzakelijk om de andere politieke partijen in de gemeenteraad te overtuigen dat het nieuwe afvalbeleid een slecht idee is. Raadslid Hans Rutten: “Vorige week konden we in dit weekblad lezen dat enkele inwoners een petitie gestart zijn tegen de ondergrondse containers. Wij steunen dit burgerinitiatief van harte en roepen iedereen op om de petitie te tekenen.” U kunt de petitie vinden op https://geencontainersgilzerijen.petities.nl/ 

Binnenkort staan de ondergrondse containers op de agenda van de raadscommissie Ruimte. Dat is of op dinsdag 24 oktober of op dinsdag 28 november. Beide vergaderingen beginnen om 19.30 uur. Hans Rutten: “Tijdens deze commissievergaderingen mogen alle inwoners van onze vier dorpen inspreken over dit onzalige plan. Mocht u die avond tijd hebben, laat dan vooral van u horen en maak gebruik van uw spreekrecht. Hopelijk helpt dat om Kern75, Gemeentebelang, CDA en PvdA te laten luisteren naar de inwoners van onze vier dorpen.” Wanneer de precieze datum bekend is, laten we dit meteen weten op onze website en via Facebook en Twitter.

De vragen die wij aan het college van Burgemeester en Wethouders hebben gesteld, kunt u hieronder vinden.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem vooral contact met ons op! Fractievoorzitter en lijsttrekker David Vermorken is bereikbaar op 06-14317402 of via mail@davidvermorken.nl en raadslid Hans Rutten op 06-22956693 of via hansrutten59@ziggo.nl. U kunt ons ook bereiken via FacebookInstagram en Twitter.