Provinciale steun voor ontwikkeling spoorzone Rijen

Op vrijdag 7 september jl. ontving de fractie van de VVD Gilze en Rijen de collega’s uit Provinciale Staten Noord-Brabant. Vrijwel alle VVD-Statenleden waren aanwezig bij dit werkbezoek. Tijdens het werkbezoek werd er onder meer gesproken over ervaringen met de ambtelijke samenwerking met Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Het grootste deel van het bezoek stond echter in het teken van de plannen met de spoorzone in Rijen.

Voor de zomer had de gemeenteraad van Gilze en Rijen ingestemd met een nieuw plan voor de spoorzone, onder meer met een tunnel voor fietsers, voetgangers en lokaal autoverkeer op de plek van de overweg Julianastraat – Stationsstraat. Fractievoorzitter David Vermorken van de VVD Gilze en Rijen: “Met het huidige voorstel blijft de verbinding tussen Rijen-Noord en Rijen-Zuid intact. Dat is voor ons als VVD Gilze en Rijen altijd essentieel geweest. Het is een zeer ambitieus plan, en daarmee een plan dat we niet alleen kunnen uitvoeren. ProRail, de Rijksoverheid en de Provincie zijn daarbij nodig. Daarom is het goed dat wij met onze collega’s uit Den Bosch samen de spoorzone bezocht hebben. Zo kunnen we niet alleen uitleggen waarom investeren in de Rijense Spoorzone nodig is, maar het ook laten zien.”

De dag begon met een gesprek met burgemeester Boelhouwer over de ambtelijke samenwerking. Daarna kregen de Statenleden een presentatie over de plannen met de spoorzone en was het tijd om daadwerkelijk een bezoek te brengen aan de spoorzone. Dat begon bij de overweg van de Oosterhoutseweg t.h.v. manege De Vijf Eiken. Na een goede lunch bij Het Vermaeck werd richting het station gelopen om de spoorzone met eigen ogen te zien. Ook gaven de vrijwilligers die het stationsgebouw bemensen een toelichting op hun werkzaamheden, iets dat uniek is in Nederland. 

De VVD Gilze en Rijen is blij met het commitment van de VVD in de provincie om samen de ontwikkeling van de spoorzone in Rijen op te pakken. Karel Burger Dirven, Statenlid en woordvoerder spoor: “De spoorzone in Rijen is ook voor de VVD Statenfractie heel erg belangrijk. Het is goed voor de doorstroming en de leefbaarheid en daarom zal ook Provinciale Staten bij gaan dragen aan de ontwikkeling in dit gebied.”

Vragen of opmerkingen?

U kunt altijd contact opnemen met de VVD. Zijn er zaken in uw buurt of dorp waar u tegen aanloopt of die u wilt veranderen? Of heeft u vragen over bovenstaand artikel? Fractievoorzitter David Vermorken, raadslid Hans Rutten en raadslid Ryan van Osch horen graag van u. Natuurlijk kunt u ons ook bereiken via FacebookInstagram en Twitter.