Begroting 2019: VVD boekt resultaten

De VVD Gilze en Rijen heeft bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad resultaten geboekt op zaken die voor ons belangrijk zijn. Zo is er op ons voorstel extra geld vrij gemaakt om uitkeringsfraude te bestrijden. Fractievoorzitter David Vermorken: “Als je geen recht hebt op een uitkering, hoor je die niet te krijgen. Wij waren geschrokken toen bleek dat de gemeente hier eigenlijk niet op controleert. Daarom hebben wij een voorstel ingediend zodat er controles kunnen plaatsvinden. Op die manier zorgen we ervoor dat alleen mensen die er recht op hebben, een uitkering krijgen.” Dit VVD-voorstel is uiteindelijk door alle partijen in de raad gesteund.

Meer geld voor veiligheid

Daarnaast is ook besloten om meer geld vrij te maken voor de uitvoering van het veiligheidsbeleid. Dat is een prioriteit voor de VVD Gilze en Rijen. David Vermorken: “Veilige buurten en straten zijn erg belangrijk voor een fijne omgeving om te wonen en te werken. Daarom is het zo belangrijk dat we hier nu extra geld voor uittrekken. Op die manier kan de gemeente hard optreden tegen ongewenste zaken zoals drugslabs, hennepkwekerijen, woonoverlast en illegale bewoning.

Grotere koopappartementen

Woningbouw was tijdens de begrotingsbehandeling ook een belangrijk thema. De VVD is blij met de toezegging van de wethouder dat in het nog te bouwen Centrumplan Oost in Rijen grotere koopappartementen gerealiseerd gaan worden. “In Gilze en Rijen hebben we, als je het vergelijkt met de omliggende gemeenten en de landelijke cijfers, echt heel veel sociale woningbouw. Het is belangrijk dat er daarom de komende jaren vooral ingezet zal worden op het bouwen van koopwoningen. Want dat zijn de woningen waar met name behoefte aan is in onze dorpen. Als VVD Gilze en Rijen vinden we het ook belangrijk dat er doorstroming op de koopmarkt komt. Daarom moeten we niet alleen starterswoningen bouwen, maar juist ook grotere woningen. Zo zijn er in onze gemeente nauwelijks grotere koopappartementen voor mensen die gelijkvloers willen wonen, maar wel de ruimte willen houden. Daarom is het goed dat de wethouder daar in het centrum van Rijen ruimte voor maakt”, aldus VVD-fractievoorzitter David Vermorken.

Vragen of opmerkingen?

U kunt altijd contact opnemen met de VVD. Zijn er zaken in uw buurt of dorp waar u tegen aanloopt of die u wilt veranderen? Of heeft u vragen over bovenstaand artikel? Fractievoorzitter David Vermorken, raadslid Hans Rutten en raadslid Ryan van Osch horen graag van u. Natuurlijk kunt u ons ook bereiken via FacebookInstagram en Twitter.